4- راه جلوگیری از به خطا افتادن ما در مسیر؟
تصور کنید به بیماری سختی مبتلا شده ایم. در هر مرحله از بیماری به پزشک خود مراجعه می کنیم تا اقدامات پیشگیرانه یا اقدامات تکمیلی را برای رسیدن به هدف که سلامت کامل است، از او دریافت کنیم و راهنمایی های لازم را برای رسیدن هر چه بهتر به هدف از او بگیریم.
زمانی که ما انسانها برای جسم خود اینقدر ارزش قائل هستیم که مدام آن را چک میکنیم چرا باید از سلامت نفس خود اینگونه غافل باشیم!؟
البته این بدان معنا نیست برای رسیدن به سلامت نفس، جسم را رها کنیم، بلکه به این معنا است که که توام با رسیدن به سلامت جسم از پاکی نفس خود غافل نشویم.
برای اینکه در مسیر تهذیب نفس به خطا نیوفتیم لازم است از معلمی برای رسیدن به هدف کمک بگیریم زیرا به خطا افتادن در این راه بازگشت سختی دارد. انتخاب معلم مناسب بسیار با اهمیت است.
از آیت الله بهجت (ره) پرسیدند آیا این مسیر نیاز به استاد دارد؟در جواب فرمودند: "استاد تو علم توست. به آنچه می دانی عمل کن، آنچه را نمیدانی کفایت کن"[1].
زمان رحلت پیامبر، ایشان فرمودند:"بعد از من دو امانت در میان امت باقی می گذارم. کتاب خدا و اهل بیت (علیه السلام)". پس می توان نتیجه گرفت بزرگترین معلمان ما کتاب خدا و ائمه ی اطهار می باشند. اما به دلیل اینکه اکثر مردم به جایگاهی نرسیده اند که بتوانند از این دو منبع عظیم بدون هیچ مفسری استفاده کنند، استفاده از علما و معلمان اخلاق ضروری می باشد.
[1] http://www.shia-news.com/fa/news/55674
:: برچسبها:
خطا,
سلامت روح,
ایت الله بهجت,
پیامبر,
معامله با نفس,
جهد,
خوف,
آخوند ملا حسينقلي همداني,
,